09123436480

تلفن پشتیبانی شرکت

8 الی 18

تماس تلفنی طول هفته

تست کشش میلگرد

آزمایش کشش میلگرد

تست کشش میلگرد آزمونی است که با اعمال بارکششی بر روی میلگرد، میزان مقاومت آن را در برابر کشش، انعطاف پذیری و سختی می سنجد و نتایج این آزمون به مهندسان و طراحان کمک می کند تا بتوانند سازه های ایمنی بسازند. همراه ژئوکاو باشید تا شما را با دلایل انجام آزمون کشش میلگرد، راهکارهای بهبود دقت در این آزمون و اهمیت این تست در تأمین کیفیت سازه های عمرانی آشنا کنیم. برای دریافت خدمت تست کشش میلگرد با شماره های زیر تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.

تست کشش میلگرد آزمونی است که با اعمال بارکششی بر میلگرد انجام میشود.

تست کشش میلگرد به چه دلیل انجام می شود؟

تست کشش میلگرد یکی از مهم ترین آزمون های مکانیکی است تا میزان استحکام کششی میلگرد و مقدار نیرویی را که قبل از شکست نهایی تحمل می کند مشخص شود.

بررسی حد کشسانی میلگرد قبل از شکستن آن برای تغییر شکل آن در طراحی های مقاوم به زلزله از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی آزمون کشش میلگرد کیفیت تولید آن را مشخص می کند و نشان دهنده رعایت استانداردها در ساخت آن است و برای اطمینان از ایمنی سازه جهت میزان باری که تحمل می کند اهمیت دارد.

اهمیت آزمون کشش میلگرد در تأمین کیفیت سازه های عمرانی

تست کشش میلگرد یکی از مهم ترین آزمون های کنترل کیفیت در پروژه های عمرانی است. برخی از دلایل اهمیت آن به شرح زیر است:

اطمینان از مقاومت میلگرد در برابر نیروی وارده: میلگرد باعث تحمل بتن در مقابل نیروهای کششی می شود. در واقع بتن مسلح که ترکیبی از بتن معمولی و میلگرد است در مقابل نیروهای کششی و فشاری باید مقاوم باشد تا مشخص شود تحمل بارهای طراحی شده را دارد یا خیر. بنابراین با تست کشش می توان مقاومت میلگرد را بررسی کرد.

کنترل کیفیت قبل از استفاده در سازه: آزمون کشش مشخص می کند که میلگردها مطابق با استانداردهای ملی یا بین المللی تولید شده اند و مانع ورود میلگردهای بی کیفیت و نا ایمن در پروژه های عمرانی و ساختمانی می شود.

پیشگیری از خطرات جانبی: اگر میلگرد به کار رفته در سازه مقاومت لازم را نداشته باشد در برابر زلزله یا بار بیش از مقاومت نهایی آن دچار شکست می شود. با انجام تست کشش می توان به مقاومت میلگرد پی برد و از حوادث ناگوار و خطرناک جلوگیری کرد.

افزایش دوام و عمر مفید سازه: میلگردهایی که استاندارد بوده و خواص مکانیکی مناسبی دارند در طول زمان کمتر دچار شکست یا خوردگی می شوند و به این ترتیب به طول عمر سازه کمک می کنند و نیاز به تعمیرات مجدد را کاهش می دهند.

انواع روش تست کشش میلگرد

تست کشش میلگرد برای ارزیابی کیفیت عملکرد آن در سازه های بتنی با هدف تعیین مقاومت کششی، رفتار میلگرد در حین بارگذاری و … انجام می شود و در ایران از استاندارد مختلفی در پروژه های مختلف استفاده می شود. برخی از این تست ها عبارتند از:

01

تست کشش در دمای بالا یا پایین

جهت بررسی رفتار میلگرد در محیط های سرد و مقاومت آن در برابر شکستگی، تست کشش در دمای پایین انجام می شود. همچنین برای بررسی رفتار میلگرد در شرایط دمای بالا مثل آتش سوزی یا کاربردهای خاص صنعتی، خواص مکانیکی آن در دماهای بالا بررسی می شود.

02

تست کشش با نرخ کرنش متفاوت

نرخ کرنش، سرعت تغییر شکل نسبی میلگرد در طول زمان تحت بارگذاری کششی را مشخص می کند. در این روش میلگرد با نرخ های کرنش مختلف کشیده می شود تا رفتار آن تحت سرعت های مختلف بارگذاری بررسی شود.

03

تست کشش پس از خوردگی

یکی از آزمون های مهم برای تاثیر خوردگی بر خواص مکانیکی میلگرد، این آزمون است. به این منظور ابتدا میلگرد را در محیطی قرار می دهند که دچار خوردگی شود سپس تست کشش را روی آن انجام داده تا میزان مقاومت و دوام آن را در شرایط محیطی مختلف بسنجند.

04

تست کشش میلگرد ترک خورده

میلگردهایی که دارای ترک های سطحی یا داخلی هستند در این آزمون تحت کشش قرار می گیرند تا با وجود این نقص میزان مقاومت کششی آن ها بررسی شود. این روش برای بررسی کیفیت میلگردهای بازیافتی یا دارای نقص های ساختاری به کار می رود.

05

تست کشش استاندارد

این روش متداول ترین نوع تست کشش است که طبق استانداردهای ISO  6892 یا  ASTM A615 انجام می شود و با قراردادن میلگرد در دستگاه کشش و اعمال نیروی کششی به آن تا حدی که دچار شکست شود، متخصصین به مقاومت کششی نهایی، مقاومت تسلیم و درصد ازدیاد طول آن پی می برند.

راههای بهبود دقت آزمون کشش میلگرد

جهت افزایش دقت تست کشش میلگرد انجام تدابیر کلیدی در کاهش خطاها و افزایش صحت و درستی نتایج آزمون نقش موثری دارد. به این منظور لازم است کالیبراسیون و تنظیم استاندارد دستگاه کشش به طور منظم و دقیق انجام شود تا متوجه شد که در میزان نیرویی که به میلگرد اعمال می شود خطایی وجود ندارد. همچنین هنگام نمونه گیری استاندارد سطح میلگرد باید فاقد زنگ زدگی و آلودگی باشد و گیره های دستگاه باید طوری تنظیم شوند که نمونه در مرکز کشش قرار گیرد تا از پیچش یا خم شدن آن جلوگیری شود.

شرایط محیطی نظیر دما و رطوبت بر نتایج آزمون تاثیرگذار است. بنابراین بهتر است آزمون در محیطی کنترل شده انجام شود. استفاده از سیستم های دیجیتال برای ثبت داده ها و اطلاعات به دست آمده دقیق تر از قرائت دستی است که موجب کاهش دقت انداره گیری و تحلیل نادرست نتایج می شود.

انواع روش تست کشش میلگرد

آزمایش مخرب و غیر مخرب میلگرد چیست؟

جهت بررسی کیفیت و مقاومت میلگرد در صنعت ساختمان سازی از آزمون های مخرب و غیر مخرب میلگرد استفاده می شود. در آزمایش مخرب میلگرد نمونه ای از آن را تحت بار و نیروی مشخصی قرار می دهند تا شکسته یا تغییر شکل بدهد و چون میلگرد تحت این نیرو آسیب می بیند به آن آزمون مخرب می گویند. هدف از انجام این آزمایش بررسی مقاومت کششی، مقاومت خمشی و ضربه ای همچنین مقاومت برشی میلگرد است.

برای تست کشش میلگرد آزمایش غیرمخرب میلگرد را بدون آسیب زدن به آن جهت بررسی کیفیت و ساختار داخلی میلگرد از نظر شناسایی ترک ها، خلل و فرج یا عیوب داخلی آن انجام می دهند، بدون این که میلگرد شکسته یا تخریب شود. در این آزمایش از امواج اولتراسونیک برای تشخیص ترک و ناپیوستگی های داخلی و از تست مغناطیسی برای بررسی ناپیوستگی های سطحی استفاده می شود.

تست کشش میلگرد در ژئوکاو

تست کشش میلگرد یکی از آزمون های مهم برای کنترل کیفیت در صنعت ساخت و ساز محسوب می شود و نقش اساسی در تضمین استحکام و ایمنی سازه ها دارد. بررسی مقاومت کششی میلگرد به مهندسان کمک می کند تا مواد مصالح مورد استفاده در ساخت سازه ها را مطابق با استانداردهای ملی و جهانی انتخاب کنند تا از عملکرد ایمن و پایدار سازه ها در طول زمان اطمینان حاصل نمایند. تست کشش میلگرد یکی از خدمات مرکز ژئوکاو است که میتوانید برای دریافت آن با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید. به صورت مستقیم میتوانید با کارشناس اصلی به صورت رایگان صحبت کنید.